Hur man skapar en bra online dejting profil

Att påbörja ditt online datingliv kan kännas överväldigande – att ängsla över vad som ska inkluderas i din profil, vad som ska lämnas ut, vad som ska framhävas eller tonas ner… var ska man börja någonstans?

Det kan kännas frestande att antyda att du är mer hälsosam, intelligent, glad, smal, snygg och vältränad än du är – och det är ok om du bara söker efter en snabb flört eller engångsligg . Men om du letar efter kärleken – då är att vara ärlig som är det bästa alternativet.

 

Så innan du börjar lista dina mest fantastiska egenskaper och lämnar ut resten, (som att du har en hund som lämnar hår överallt eller att det enda du kan laga i köket är varma mackor), kom ihåg att dessa små detaljer faktiskt kan vara älskvärda – och hjälpa att ge en äkta och ärlig bild av vem du verkligen är.

 

Det gamla ordspråket “om det är för bra för att vara sant, är det förmodligen det också” – och samma gäller för online dejting profiler. Människor som går igenom potentiella älskare eller partner kommer troligtvis att ifrågasätta någon som skryter om ett stort banksaldo, fantastiskt liv och fantastiska tillgångar… det är bara inte realistiskt.

Förskare på University of Iowa bad 317 erfarna onlinedejtare att gå igenom skräddarsydda profiler för att hitta det som är attraktivt och är troligare att ge ett ansikte mot ansikte möte.

Ju mer realistiska profilerna var, desto mer tilltalande fann dejtarna dom. Dom litade på att informationen var korrekt, och att personen bakom kontot försökte inte vara någon man inte är, vilket gav intresse för att ordna ett möte.

Så tänk igenom din online dejting profil. Var ärlig och ödmjuk – var inte rädd att visa dina bättre kvaliteter, bara se till att dom motsvarar verkligheten. Kom ihåg: du marknadsför din viktigaste ägodel – dig själv.

Här är några snabba och enkla tips för att komma på rätt kurs:

• Inkludera ett riktigt och aktuellt foto. Smartfilter eller foton från många år tillbaka får dig säkert att se fantastisk ut online, men dom är inte realistiska som presentation.

• Var tydlig och ärlig om vad du söker efter, oavsett om det är en flört, en vän eller ett sagobröllop.

• Att vara rak med var du jobbar och var du bor är bra, men ge inte ut specifik information tills du litar på den du pratar med.

Top 3 Recommended Sites

Dejting Specialisten - Nextlove

Nextlove

Overall Rate

4.8 / 5
Dejting Specialisten - 50plusmatch

50plusMatch

Overall Rate

3.8 / 5
Dejting Specialisten - eDarling

Edarling.se

Overall Rate

3.2 / 5